Ali lahko zeleno papriko blanširam v mikrovalovni pečici?
Ali lahko zeleno papriko blanširam v mikrovalovni pečici?

Video: Ali lahko zeleno papriko blanširam v mikrovalovni pečici?

Video: Ali lahko zeleno papriko blanširam v mikrovalovni pečici?
Video: КИРО ПАПУРА, НЕ ЗНАЕ, КОЛКО СТРУВА ХЛЯБА И БЕНЗИНА 2024, Marec
Anonim

Blanširane paprike v vreli vodi 2-4 minute. Ali pa jih dajte v posodo z vročo vodo in blanširati jih v mikrovalovna pečica . Ne dovolite, da postanejo preveč mehki, ali oni volja zlomite, ko jih napolnite.

Od tega, kako blanširati zeleno papriko?

Blanš cel paprike tri minute, prepolovljeno paprike tri minute in zvoni dve minuti. Dvignite paprike iz vrele vode s kleščami in jih položite v posodo z ledeno vodo. Ohladite paprike tako dolgo kot ti blanširano njim. Po potrebi napolnite z ledom in vodo blanširanje v serijah.

Podobno lahko kuham paprike v mikrovalovni pečici? Izrežite paprike na kolobarje ali trakove (1 srednji zvonec poper enako 1 skodelici) naredite približno 2-1/2 skodelice). Mesto paprike v ponvi z 2 žlicama vode. mikrovalovna pečica , pokrito, pri 100-odstotni moči (visoka) 2 minuti na skodelico paprike ali dokler ne postane hrustljava, enkrat premešajte.

Kako potem zmehčate zeleno papriko v mikrovalovni pečici?

Skuhajte svoj zvonec paprike v mikrovalovni pečici na visoki nastavitvi od 4 do 6 minut do zmehčati the paprike . Odstranite pekač iz mikrovalovna pečica in snemite plastični ovoj.

Kako zmehčate papriko?

Lonec pokrijemo in na visokem ognju zavremo. Temperaturo znižamo na srednje nizko in pustimo paprike močno vre tri minute oziroma dokler se ne zmehča. Prenesite z žlico z režo paprike v ledeno vodo, da se ohladi. Žlica paprike iz vode in otresite presežek.

Priporočena: