Kako lahko ugotovite razliko med kuhanim jajcem in surovim jajcem?
Kako lahko ugotovite razliko med kuhanim jajcem in surovim jajcem?

Video: Kako lahko ugotovite razliko med kuhanim jajcem in surovim jajcem?

Video: Kako lahko ugotovite razliko med kuhanim jajcem in surovim jajcem?
Video: Новотни за Студио 10: Се очекува нова пандемија на ментално-здравствени тешкотии 2024, Marec
Anonim

Testiranje jajca . Zavrtite jajce . Najhitrejši način za razlikovati med an nekuhano jajce in trdno kuhano jajce je da ga položite na pult in zavrtite. A surovo jajce bo nihal in se počasi vrtel, ker je napolnjen s tekočino, medtem ko a kuhano jajce se bo vrtel zelo hitro in zelo enostavno.

Kasneje se lahko vprašate tudi, kako veste, ali so jajca kuhana?

Na kratko položite prst na jajca da se nehajo vrteti. Kdaj odmakneš prst, surovo jajce se bo vrtela še nekaj sekund, saj se tekočina v notranjosti še vedno premika. Trdo- kuhano jajce se bo takoj ustavil. Preizkusite ga na svojih prijateljih in družini in videli boste če oni lahko povej razlika.

Poleg tega, kako boste razlikovali med trdo kuhanim jajcem in surovim jajcem, tako da ga zavrtite na mizi? Za razlikovati med trdo kuhanim jajcem in surovim jajcem , mi vrtenje vsak na a mizna plošča . jajce ki se vrti počasneje surov . To je zato, ker v a surovo jajce , tekoča snov v notranjosti se poskuša umakniti od svoje osi od rotacija. Zato je njen trenutek od vztrajnost se poveča.

Pri tem je kuhano jajce dobro ali surovo jajce?

Ena študija, objavljena v The Journal of Nutrition, je pokazala, da je razpoložljivost jajce beljakovin je 91 % s kuhana jajca in le 50 % z surova jajca . To pomeni a rawegg zagotavlja le 3 grame prebavljivih beljakovin. V primerjavi z zaužitjem celega kuhano jajce , ki vsebuje skoraj 6 gramov beljakovin.

Koliko časa morate kuhati jajce?

7 minut

Priporočena: